با حضور دبیران کارگروه های تخصصی قرارگاه ملی پسران اتحادیه در خبرگزاری فارس مطرح شد:
دانش آموزانی که شاد! نیستند
به گزارش روابط عمومی اتحادیه انجمن های اسلامی دانش آموزان، تعدادی از اعضای قرارگاه ملی پسران، مهمان خبرگزاری فارس بودند و از دغدغه آموزشی در دوران کرونایی گفتند. در این میزگرد، محمدحسین عامریان عامریان عضو کارگروه اقتصاد مقاومتی از سمنان، مهدی خاکنما دبیر کارگروه تمدن نوین اسلامی از استان مازندران، آرمین میرزایی عضو کارگروه تمدن نوین اسلامی از استان گلستان، سید امیررضا رضوی عضو شورای مرکزی و دبیر قرارگاه ملی از استان خراسان رضوی، محمد حسین حبیبی دبیرکارگروه اقتصاد مقاومتی از شهر تهران، علی قلعهنوعی عضو کارگروه اقتصاد مقاومتی از شهر تهران، محمد حسین قاسمی دبیر کارگروه سبک زندگی از استان هرمزگان و سبحان زنجانی دبیر کارگروه دشمن شناسی و استکبار ستیزی از استان خراسان رضوی به همراه حجت الاسلام امیرحسین محمودی مربی قرارگاه حضور داشتند.
رضوی: از ابتدای اسفند درگیر وضعیت شیوع کرونا هستیم و به همین دلیل در فعالیتهای ما تغییراتی ایجاد شده است؛ به عنوان مثال ممنوعیت جلسات حضوری را داشتیم ضمن اینکه نشستهای ملی را نیز نمیتوانستیم برگزار کنیم. یک نشست برخط را در فروردین طی سه روز با ظرفیتهای داخلی به شکل ویدیو کنفرانس برگزار کردیم که ۳ مصوبه داشت؛ مصوبه اول انتخاب انجمن اسلامی برتر و داوری آن، مصوبه دوم در حوزه بین الملل و فضای اتحادیه و مصوبه سوم در خصوص جشنواره ایدههای دانشآموزان بود.
با ورود کرونا به کشور، در هفته اول اسفند نظام آموزشی با شوکی مواجه شد؛ در آن زمان مدارس به صورت چند روز، چند روز تعطیل میشد و فرصت مناسبی بود تا دانشآموزان انجمن اسلامی که فعالیتهای تشکیلاتی دارند، در صورتی که عقب افتادگی درسی دارند، جبران کنند؛ البته دانشآموزان انجمن اسلامی از نظر علمی قوی هستند اما آنجایی که نیاز به آموزش بود، در آن روزهای اول تعطیلی، فرصت خوبی برای جبران این کسری بود.

در آن زمان برخی از معلمان برای درس دادن از فضای مجازی و کانالهای خارجی استفاده میکردند و خب استفاده از فضای مجازی، مسائلی را نیز به همراه داشت یعنی ممکن بود دانشآموزانی هم به بهانه درس در فضاهای مختلف مجازی، بچرخند. بعد از آن، آموزش و پرورش شبکه «شاد» را ایجاد کرد که شبکه «شاد» چند ایراد دارد اول اینکه خیلی از مدارس خاص، خود را ملزم به استفاده از این شبکه نکردند و از فضاهای دیگر استفاده میکنند.
رضوی: برخی معلمان نیز دو تا pdf و نمونه سوال در «شاد» می فرستادند و به آن آموزش مجازی میگفتند از سوی دیگر چه تضمینی برای یادگیری دانشآموزان در آموزش مجازی وجود دارد. در حال حاضر بازار معلمان خصوصی به ویژه در خصوص دانشآموزان دوره متوسطه دوم داغ است و هر ساعت 200 تا 300 هزار تومان میگیرند و به صورت حضوری به دانشآموزان تدریس میکنند. در حال حاضر دانشآموزان کنکوری در سردرگمی به سر میبرند و سلامت روانی را از آنها سلب کرده است؛ هر روز یک خبر منتشر می شود که مثلا ستاد کرونا و کمیسیون آموزش مجلس مخالف برگزاری کنکور است اما سازمان سنجش اطلاعیه میدهد که کنکور در فلان زمان برگزار میشود.
رضوی: در تهران نظارت وجود دارد و پروتکلها رعایت می شود اما آیا در همه مناطق این گونه است؟ در امتحان نهایی در برخی مواقع پروتکلها رعایت نشده است یا برخی افراد رعایت نکردند و بعد از امتحانات مشخص شد که بعضی دانشآموزان کرونا گرفتند و در نتیجه به خانواده هم منتقل کردند. درباره امتحانات مجازی هم بگویم که برای ما آنقدر سفت و سخت بود که هیچکس نتوانست تقلب کند.
زنجانی: در امتحانات مجازی مدرسه ما سؤالات بهگونهای بود که چیدمان سوالات هر دانش آموز با دیگری فرق میکرد به عنوان مثال سؤال اول یک دانشآموز با سؤال پنجم یا دهم دانشآموز دیگری یکسان بود؛ ضمن اینکه زمان در نظر گرفته شده برای آزمون هم بسیار کم بود و این موضوع، استرس دانشآموزان را زیاد میکرد. اوایل امتحانات، حتی امکان برگشت به سؤال قبل هم نبود ولی بعدها امکان برگشت به سؤال قبل هم ایجاد شد.

قلعه نوعی: دانشآموزان را باید به دو دسته تقسیم کنیم؛ یکی عده باید نظارت بالای سرشان باشد تا درس بخوانند اما عدهای نیز خودشان درس میخوانند؛ برای گروه دوم، نرفتن به مدرسه و آموزش مجازی مفید بود اما برای دسته اول ضرر بود؛ یعنی وقتی مدرسه تعطیل است، نظارتی هم نیست و برخی دانشآموزان خوب درس نمیخوانند و در نتیجه افت تحصیلی پیدا میکنند. درباره آموزشهای تلویزیونی هم باید بگویم قالب دوستان ما از آموزشهای تلویزیون استفاده نمیکردند.
زنجانی: در فضای مجازی مشکلاتی مانند قطع شدن اینترنت و سرعت پایین وجود داشت ضمن اینکه صدا نیز گاهی اوقات قطع میشد مثلاً دانشآموز می خواست سؤال بپرسد اما معلم نمیشنید یا اینکه در هنگام آموزش معلم، صدا قطع میشد و دانشآموزان چیزی نمی شنیدند. در این فضا دانشآموزان و خانوادهها به سمت استفاده از کمک آموزشیها و معلمان خصوصی سوق داده میشوند مخصوصاً دانشآموزان کنکوری به سمت مؤسسات آموزشی خصوصی سوق داده شدند.
قاسمی: در استان هرمزگان در برخی مناطق اینترنت و تلویزیون نبود؛ برخی معلمان دلسوز از جان مایه میگذاشتند و به روستاها می رفتند تا دانشآموزان از دست عقب نیفتند. معتقدم باید برای دانشآموزانی که دسترسی به اینترنت و تلویزیون ندارند و وسیله استفاده از آنها در اختیارشان نیست، برنامهریزی شود تا آنها نیز بتوانند از آموزش مناسب برخوردار شوند.
رضوی: این تعطیلات کرونایی، ناکارآمدی نظام آموزش و پرورش را نمایان کرد؛ بعضی از دانشآموزان بازدهی علمی خیلی بالاتری داشتند مخصوصاً کنکوریها، زیرا خیلی بیشتر وقت گذاشتند و نتایج آنها از مدرسه رفتن، بهتر بود و نشان داد نظام آموزش و پرورش و تدریسها ناکارآمد است و نتیجه لازم را به دانشآموزان نمیدهد. دانشآموزان کنکوری معتقدند مدرسه چند ساعت از وقت آنها را میگیرد و ساعاتی را درگیر تکلیف میکند به همین دلیل در سال تحصیلی جدید درخواست دارند به مدرسه نروند و فقط در امتحانات شرکت کنند چون در آن صورت از زمانشان بیشتر استفاده میکنند. معتقدیم آموزش و پرورش تحولی در خود ایجاد نکرده است و اصرار به بازگشایی مدارس از ۱۵ شهریور نیز به همین دلیل است و به جای تقویت زیرساختهای مجازی، سلامت بچهها را با مخاطره مواجه میکند.

خاکنما: فارغ از این مسائل و مشکلات، حضور در فضای تلگرام و واتساپ تخلف جدی نظام آموزش و پرورش است و اجازه داده شده است که مدارس در کانالهای خارجی تدریس کنند؛ مطابق با بخشنامهای که خود آموزش و پرورش به مدارس و استانها ابلاغ کرده است، تدریس در کانالهای خارجی تخلف محسوب میشود و پیگرد قانونی دارد اما چرا با این موارد برخورد نمیشود؟
حبیبی: تا دو دهه قبل، مدارس سمپاد و نمونه دولتی بهترین مدارس کشور بودند در همان زمان حداقل یک آزمون ورودی گرفته میشد و افراد از نظر بار علمی حداقل قوی بودند هرچند که برخی نیز به دلیل شهریه بالای مدارس نمیتوانند در این مدارس تحصیل کنند؛ در حال حاضر شهریه در مدرسه نمونه دولتی متوسطه دوم 4 میلیون تومان و در مدرسه سمپاد دوازده میلیون تومان است. امروز اگر پول داشته باشی میتوانی در بهترین مدارس کشور درس بخوانی و حرف اول را در آموزش و پرورش، پول میزند. در سال ۹۸ در آمار کنکوریهای دارای رتبه زیر هزار، ۹۷ درصد به مدارس سمپاد، نمونه دولتی و غیردولتی اختصاص دارد و تنها ۳ درصد سهم مدارس دولتی است.
حبیبی: در آموزش مجازی بی عدالتی را شاهد هستیم و در مدارس نمونه دولتی و سمپاد و حتی غیردولتی از شاد استفاده نمیکنند. شبکه شاد، مشکلاتی را دارد؛ به عنوان مثال دانشآموز نمیتواند به دانشآموز پیام بدهد مثلا شاید بخواهم جزوه به دوستم بدهم اما امکان این که دانشآموزان بتوانند پیام رد و بدل کنند، وجود ندارد؛ دلیل مسؤولان چیست؟ مگر پیامرسان «شاد» برای دانشآموزان نیست پس چرا امکان استفاده از آن برای آنها وجود ندارد؟ البته استفاده از پیامرسان شاد برای دانشآموزان در مناطق محروم نیز مشکلاتی دارد؛ به عنوان مثال برخی خانوادهها امکان استفاده از تلفن همراه هوشمند را ندارند و برخی در همین شهر تهران به همین دلیل نتوانستند از فضای «شاد» استفاده کنند و نمره درسهایشان کم شد.
رضوی: معتقدم اگر امکان پیام از دانشآموز به دانش آموز اضافه نشود بهتر است زیرا امکان دارد از حالت رسمی خارج شود.

عامریان: تجربهای که بنده از آموزش تلویزیونی داشتم این بود که از نظر بودجهبندی عقب تر از بودجهبندی کلاس درس بود؛ به شخصه درس زیست را در رشته علوم تجربی دنبال میکردم؛ آنها از اواسط ترم اول شروع کردند که تا ۱۵ فروردین که دنبال کردم دیدم این روند به امتحانات خرداد نمیرسد و رها کردم. نکته دیگر درباره دانشآموزان پایه نهم است؛ شرط معدل برای هدایت تحصیلی برداشته شده است و امتحانات حضوری ولی به صورت غیرهماهنگ بود؛ اگر شرط معدل برداشته شود و امتحانات هماهنگ نباشد چرا دانشآموزان مجبور شدند که حضوری امتحان دهند.
عامریان: درباره آموزش مجازی، یکی از مشکلاتی که وجود دارد، این است که خانوادهای که 3 فرزند و یک تلفن همراه دارد، چگونه از آموزش مجازی استفاده کنند و امکان استفاده از آموزش آنلاین وجود ندارد. در آموزش مجازی برخی معلمان اصلا تدریس نداشتند و برخی هم که تدریس داشتند در حد یک جزوه بود یا از جزوهشان عکس گرفته و میفرستادند؛ عدهای هم اصلاً در شاد نبودند و در کانالهای خارجی حضور داشتند.
حبیبی: از آموزش و پرورش سؤال داریم که چند درصد مدارس از شبکه «شاد» استفاده می کنند و چه تعداد کلاس برگزار میشود؟ که به طور دقیق اعلام کنند و نکته دوم اینکه وقتی مراسم توپ طلایی، اسکار و المپیک برگزار نمیشود، چرا کنکور ۹۹ را به تعویق نمیاندازند؟ چه چیزی پشت سر کنکور است و چرا اجازه میدهند که برگزار شود؟
گفتنی است اعضای قرارگاه ملی پسران اتحادیه انجمن های اسلامی دانش آموزان در دیدار با معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش به بیان دیدگاه ها، مسائل و مشکلات حوزه آموزش در مقاطع تحصیلی مختلف پرداختند.
ارسال نظر
کاربر گرامی، برای ارسال نظر روی دکمه روبرو کلیک
کرده و نظر خود را ثبت کنید