نماینده مقام معظم رهبری در اتحادیه؛
بزرگترین خدمت به نسل کنونی، ایجاد رابطه منطقی با فضای مجازی است/ اردوی جهادی راه میانبر کار تربیتی است
به گزارش روابط عمومی اتحادیه انجمن های اسلامی دانش آموزان، حجتالاسلاموالمسلمین حاجعلیاکبری نماینده مقام معظم رهبری در اتحادیه در نشست برخط با کادر و مربیان اتحادیه استان مرکزی گفت: مطالب ارائه شده حاوی بشارتهایی است که نشان میدهد به حمدالله اتحادیه استان مرکزی در حال تحول دوبارهای است و به ویژه بعد از این قضایای کرونا و شرایط سختی که داشتیم حکایت از ابتکاراتی دارد که دوستان انجام دادهاند و با این جهتگیریهای درست، به نتایج خوبی خواهد رسید.
نماینده مقام معظم رهبری در اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشآموزان ظرفیتهای استان مرکزی را مطلوب برشمرد و بیان کرد: استان مرکزی منطقه بسیار مهمی است و من از استعداد بچهها از نزدیک با خبر هستم. این استان در مجموع بافت خوب و متدینی دارد و بهحمدالله فضای مستعدی برای سرمایهگذاری است و با سرمایهگذاری کم، بهرهبرداری فراوانی اتفاق میافتد.
وی گفت: جا دارد که استان شما دوباره دیده شود و در برنامههایش متناسب با ظرفیتهایی که دارد خوانش مجددی داشته باشد.
حجتالاسلاموالمسلمین حاجعلیاکبری در ادامه از مرحوم حائری یزدی به عنوان موسس حوزه علمیه قم و امام خمینی(ره) موسس نظام اسلامی یاد نمود و خاطرنشان کرد: این دو شخصیت بزرگ در کنار بسیاری از افراد شناخته و ناشناخته و رجالی که از استان شما برخاستهاند برای شما کفایت میکند.
نماینده مقام معظم رهبری در اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشآموزان گفت: یکی از بهترین کارهایی که من با آن موافق هستم عبارت است از اینکه به شاخصها و نمادهای هویتی، بهخصوص رجال علم و دین هر منطقه به صورت برجسته توجه شود. بهحمدالله در استان شما ذخایر فراوانی است. این ذخایر را باید دوستان قدر بدانند و از آن در برنامهریزیها و ارتباطات و فعالسازی ظرفیتها استفاده کنند.
نماینده مقام معظم رهبری مواجههی با فضای مجازی در دوران کرونا را از آسیبهای اجتماعی دانست و گفت: در این شرایط بزرگترین خدمتی که به نسل کنونی میشود کرد ایجاد رابطه منطقی با فضای مجازی است.
وی گفت: عملاً فضای مجازی در حال غلبه به ذهنیت و روحیات و عواطف نسل جدید است و از مهمترین اتفاقات در این فضا گرفتار شدن به حلقههای فردیت میباشد که از مخاطرات فرهنگ غربی است و جداسازی از انسانها و جداسازی از طبیعت دو اتفاق بسیار بدی است که در این محیط زیست جدید رخ میدهد.
حجتالاسلاموالمسلمین حاجعلیاکبری در ادامه اردو را یکی از بهترین روشها برای مناسبسازی زیست اجتماعی و طبیعت برشمرد و بیان کرد: من به اردو خیلی معتقد بودم و الان به خاطر این قضایای فضای مجازی صد برابر اعتقادم بیشتر شده. لذا شما در اولین فرصت و هر مقدار که برایتان ممکن است برای کارهای اردویی پیشبینی و مقدمهسازی کنید. اردوهای کوتاه و کم هزینه در محل و در شهرها و استان که خیلی هم نخواهد حرکت اضافی داشته باشد، ما باید اکنون از عنصر تحرک محیطی، طبیعی و اجتماعی بیشترین بهرههای تربیتی را در ارتباط با فضای نسل جدید ببریم.
نماینده مقام معظم رهبری در اتحادیه انجمن های اسلامی دانش آموزان، در بخش دیگری از سخنان خود به نقش هیئت در بالابردن روحیه معنوی بچهها اشاره داشت و گفت: هیئت سرمایه بسیار بزرگی است که متاسفانه گاهی از آن غفلت میشود. چون هیئت فناوری بومی، اعتقادی و ریشهای خودمان است؛ این را باید خیلی قدر دانست و از آن استفاده کرد.
وی در این رابطه افزود: هیئتها باید اصالت خودشان را حفظ کنند. بعضیها میخواهند مدام از نوآوریها و چیزهای جدید استفاده کنند و اینها را در آن وارد کنند، بعد نگاه میکنیم میبینیم هیئت نیست. هیئت تعریف دارد، منبر دارد که معمولاً محور اصلی است و روضه و توسل دارد. جانش هم همان دریافتهای ناب است افراط و تفریط نباید کرد به اندازه باشد و فضای دانشآموزی، هم در منبرش، هم در منبریاش، هم در روضهخوانش ملاحظه شود. خود بچهها هم در سازوکار هیئت مداخلهگری کنند.
حجت الاسلام والمسلمین حاج علی اکبری حفظ سرمایههای مجموعه را حائز اهمیت عنوان نمود وگفت: بحث فارغالتحصیلان خیلی اهمیت دارد، و ما باید بتوانیم این سرمایهها را حفاظت کنیم. اگر یک مجموعه نتواند سرمایههایش را حفاظت کند، کامیاب نمیشود. یکی از سرمایههای ما همین جریان فارغالتحصیلان ما هستند. جنس تشکل ما هم میطلبد این فضای ادامهدار و ارتباطات را که مورد توصیه خود حضرت آقا هم بوده است حفظ کند.
نماینده مقام معظم رهبری در پایان به اردوی جهادی اشاره داشت وگفت: اردوی جهادی راه میانبر کار تربیتی است و بچهها یک دفعه رشد محسوسی میکنند.